Etiquetes

dimarts, 22 de novembre del 2016

El batec de la música


Divendres passat els viatgers vàrem moure'ns amb el batec de la música. Cada cançó o obra musical té el seu propi batec, la seva pròpia pulsació. Igual que el nostre cor, la música a vegades és més ràpida i d'altres més lenta, cada una té la seva pulsació. Caminàrem per l'aula acompanyant i sentint la música que sonava, i ballàrem amb tot el cos. Tot això mentre érem a França, per això totes les cançons eren en francès! Va ser una sessió divertida i relaxant.

Aquí us deixo els enllaços per si voleu tornar a escoltar les cançons:

Amelie - BSO

La Vie en Rose - Edith Piaf

Ja Veux - Zaz

Les Passants - Zaz


A ballar s'ha dit!!


dimecres, 16 de novembre del 2016

La batucada dels dimonis i bruixes!!

Boixos, boixes, pares, mares, famílies! Amb tots vosaltres... us presentem la batucada dels Dimonis i les Bruixes!!

Vam estar investigant una mica i descobrírem que l'agrupació musical que acompanya als correfocs són les batucades (caracteritzades per ser agrupaments d'instruments de percussió). Hem tret els bombos, els panderos (grossos, mitjans i petits), el picarol i els 'boomwhackers', i hem posat a prova les nostres habilitats rítmiques.

Aquí teniu el vídeo, esperem que us agradi!!!


dissabte, 12 de novembre del 2016

Viatgem a França!!

La setmana passada la classe de 4t, els viatgers, van viatjar a França. Un cop vam aterrar al país veí, vam escoltar tres peces diferents de tres compositors francesos.
En primer lloc vam escoltar "La marche pour la cérémonie des turcs" de Jean-Baptiste Lully (1632-1687). Seguidament férem el mateix amb un fragment de "Clair de Lune" de Claude-Achille Debussy (1862-1918). I finalment escoltarem una cançó ben curiosa i particular: "Apostrophe", de Pierre Schaeffer (1910-1995; pioner de la música concreta).

Aquí us deixo els enllaços per tornar-les a escoltar si us fa ganes.


Però la cosa no acaba aquí! Els viatgers han intentat plasmar la música i descriurer-la a través del traç. La nostra tasca consistia en intentar representar les tres peces musicals en paper, cada una amb un color diferent. 

Aquí en teniu una petita mostra. Per què no intentéu endevinar quin color correspon a cada música??






La Simfonia Spirituosa de G.P. Telemann. La nostra mà balla!

Aquesta setmana la classe de les bruixes i els dimonis han practicat l'escolta d'una manera un poquet diferent. 
Hem respirat, ens hem concentrat i alhora que escoltàvem la simfonia Spirituosa de Georg Philipp Telemann la nostra mà ha plamat la música al paper, mitjançant el traç. La nostra mà ballava sense pensar, deixant-se dur per la música.

Aquí teniu l'enllaç per escoltar la peça i una petita mostra de les obres d'art que han sorgit. 

Simfonia Spirituosa_G.P.Telemann